Служебният премиер Янев посети българо-турската граница в района на Малко Търново, за

...
Служебният премиер Янев посети българо-турската граница в района на Малко Търново, за
Коментари Харесай

Премиерът Янев не видя „нищо драматично“ по границата 

Служебният министър председател Янев посети българо-турската граница в региона на Малко Търново, с цел да се запознае на място с охраната ѝ в този сектор, предвид очакваното усилване на бежанския напън по отношение на ситуацията в Афганистан.

„ Към момента всичко, от което има потребност като организация и обезпечаване, е направено, в това число са направени и проекти за повишаване на напъните за  включването на спомагателни хора от армията и от други структури на Министерството на вътрешните работи при нужда. Засега такава нужда няма “, сподели Стефан Янев  

Премиерът посочи, че българските жители могат да бъдат спокойни, че нещата по защитата на държавната граница са в границите на естественото. Според него вълната е неизбежна и не е почнала от скоро, а в прилежащите страни към този момент има огромен брой жители от афганистански генезис „ хипотетично една част от тях ще тръгнат към Европа и пътят им минава през България “. Янев посочи, че всичко належащо, е направено, само че, разбира се, не може да навлезе в елементи.   

Относно положението на оградата, за които има данни, че се разрушава, министър председателят сподели, че има възможност в идващите най-малко два месеца, до момента в който времето не се е влошило, там, където има проблеми, оборудването да бъде ремонтирано. Но въпреки някои компрометирани сектори, в които нямало нищо трагично, оградата била в положително положение и всичко можело да се поправи в границите на един месец.

Накрая министър председателят коментира и политическата конюнктура в страната. Неговите упования са парламентарно показаните партии да създадат всичко належащо за съставянето на ново държавно управление. „ Но ако не съумеят и се стигне до нови избори, допускам че пострадали ще бъдат партиите, които с разнопосочно говорене разочароват своите гласоподаватели “, безапелационен бе Янев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР